Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej

0,0
Rated 0 out of 5
0 na 5 gwiazdek (0 recenzji)
Bardzo dobra0%
Dobra0%
Średnia0%
Słaba0%
Okropna0%

Opis książki

Jeśli myślisz, że to zwykła książka kucharska, jesteś głęboko w błędzie. “Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej” Jarosława Dumanowskiego, Magdaleny Kasprzyk-Chevriaux to wspaniała opowieść o kulinarnych dziejach Polski.

Przeniesiemy się aż do czasów pierwszej polskiej książki kulinarnej i poznamy ówczesne menu. Dowiemy się, z czym jadło się pasternak oraz w jaki sposób kucharze podawali żółtonosy. Poznamy nieznane, zapomniane składniki, dowiemy się wiele o sposobie przygotowania potraw oraz nauczymy się, jak serwować szczupaka po polsku. Polecamy miłośnikom gotowania i jedzenia po polsku.

Oceny i opinie czytelników

0,0
Rated 0 out of 5
0 na 5 gwiazdek (0 recenzji)
Bardzo dobra0%
Dobra0%
Średnia0%
Słaba0%
Okropna0%

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. Bądź pierwszy!

Mogą cię również zainteresować