Koniec świata

0,0
Rated 0 out of 5
0 na 5 gwiazdek (0 recenzji)
Bardzo dobra0%
Dobra0%
Średnia0%
Słaba0%
Okropna0%

Opis książki

Andrzej Fiedoruk znany jest ze swoich książek o dawnej i obecnej kuchni polskiej. Zajmuje się nie tylko potrawami i przepisami. Opowiada o składnikach, pochodzeniu, metodzie wytwarzania i przygotowywania posiłków. W swojej książce „Koniec świata” skupia się na sztuce kulinarnej Podlasia, w której do dziś przetrwało wiele tradycyjnych potraw.

Znajdziemy tu trochę historii regionu, opowieści o dawnych karczmach i biesiadach, metody przygotowywania napojów alkoholowych oraz pieczenia chleba i gotowania szynki. W końcu jedzenie to nieodłączny element kultury. Każdy smakosz znajdzie tu coś dla siebie.

Oceny i opinie czytelników

0,0
Rated 0 out of 5
0 na 5 gwiazdek (0 recenzji)
Bardzo dobra0%
Dobra0%
Średnia0%
Słaba0%
Okropna0%

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. Bądź pierwszy!

Mogą cię również zainteresować