Szukaj
Close this search box.

Meksyk od kuchni. Od Azteków do Adelity

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 na 5 gwiazdek (0 recenzji)
Bardzo dobra0%
Dobra0%
Średnia0%
Słaba0%
Okropna0%

Opis książki

Czas na nieco historii Meksyku. Ale nie będzie to typowa książka historyczna, z mnóstwem dat i nudnymi opisami faktów. „Meksyk od kuchni. Od Azteków do Adelity” autorstwa Susany Osorio Mrożek to kulinarna podróż w czasie aż do początków meksykańskich cywilizacji.

Dowiemy się, jak meksykańska kuchnia ewoluowała przez wieki, skąd wzięły się typowe dla niej smaki i jakie kultury i cywilizacje łączą w sobie dzisiejsze tradycyjne potrawy. Jak się okazuje, to w Meksyku udomowiony został wieki temu indyk i zaczęto uprawiać kukurydzę, pomidory czy fasolę.

Oceny i opinie czytelników

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 na 5 gwiazdek (0 recenzji)
Bardzo dobra0%
Dobra0%
Średnia0%
Słaba0%
Okropna0%

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. Bądź pierwszy!

Mogą cię również zainteresować