Szukaj
Close this search box.

Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 na 5 gwiazdek (0 recenzji)
Bardzo dobra0%
Dobra0%
Średnia0%
Słaba0%
Okropna0%

Opis książki

Czas na coś dla miłośników łasuchowania. Jak wiadomo, śląska kuchnia to barwne i smaczne potrawy, wśród których królują rolady, kluski i modra kapusta. Istnieje jednak wiele innych, mniej popularnych przepisów. Przeczytamy o nich w książce kucharskiej Joanny Furgalińskiej „Ślónsko kuchnia dla Hanysów i Goroli„.

Przepisy okraszone zostały pomocnymi ilustracjami i słowniczkiem, którym posiłkować się można, kupując potrzebne składniki. Jak się okazuje, kuchnia śląska łączy w sobie elementy kuchni austriackiej, czeskiej, niemieckiej, a nawet włoskiej czy tureckiej. Znajdziemy tu przepisy na najprostsze dania biedniejszych społeczności, czyli na przykład na wodzionkę, ale i wykwintne dania i desery prosto z dworskich jadalni.

Oceny i opinie czytelników

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 na 5 gwiazdek (0 recenzji)
Bardzo dobra0%
Dobra0%
Średnia0%
Słaba0%
Okropna0%

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. Bądź pierwszy!

Mogą cię również zainteresować