
Współczesna kuchnia podlaska
- Autor: Andrzej Fiedoruk
- Wydawnictwo: Stowarzyszenie Dorzecze
- Liczba Stron: 176
- Rok Wydania: 2019
0,0
Rated 0 out of 5
0 na 5 gwiazdek (0 recenzji)
Bardzo dobra0%
Dobra0%
Średnia0%
Słaba0%
Okropna0%
Tags: Książki o Podlasiu
Opis książki
„Współczesna kuchnia podlaska” to kolejna książka Andrzeja Fiedoruka, która skupia się na zwyczajach kulinarnych Podlasia. Poznamy tu nie tylko współczesne przepisy na najbardziej znane potrawy. Dowiemy się również, co mieszkańcy tego regionu jedzą na co dzień, a jakie potrawy przygotowują tylko od wielkiego święta.
Będzie trochę o przygotowywaniu poszczególnych potraw i wytwarzaniu lokalnych produktów. Dowiemy się również, jak podlaska kuchnia wyglądała kiedyś, jak się zmieniła i które jej elementy przetrwały do dziś. To pozycja dla prawdziwych smakoszy i miłośników wschodniej części Polski.
Oceny i opinie czytelników
- Ogólna ocena
- Wszystkie recenzje
- Dodaj nową recenzję
0,0
Rated 0 out of 5
0 na 5 gwiazdek (0 recenzji)
Bardzo dobra0%
Dobra0%
Średnia0%
Słaba0%
Okropna0%
Nie ma jeszcze żadnych recenzji. Bądź pierwszy!